logotipas
Canicross, Agility ir kavalieriukai

Canicross – bėgimas su šunimi – vis labiau populiarėjantys renginiai Lietuvoje ir visame pasaulyje. Bet ar gali kavalieriaus karaliaus Karolio spanieliai bėgti tiek, kad galėtų dalyvauti varžybose?  Dažnas nustemba sužinojęs, kad kavalieriai puikiausi bėgikai. 

Mes su savo visais kavalieriukais bėgiojame dažnai po 5-10 km. Toks atstumas jiems – vieni niekai. Jie spurda ir nerimauja, kai pamato mus besiruošiančius miškan, kad tik nepaliktume jų namie.  Jie labai greiti ir ištvermingi. Būna prabėgi 10 km., o jie dar laksto grįžę namo kieme.

Šunų vikrumo varžybos – Agility, taip pat labai tinka šiems vikriems spanieliams. 

Tiesa, yra keli BET!

  • Jei kavalierius yra mažesnio tipo (egzistuoja skirtingi kavalierių tipai: didesni ir mažesni), trumpesnėmis kojomis, tuomet žinoma, kad jie geriausiu atveju tiks tik lengvai rytinei makštelei. 
  • Jie gali sportuoti tik jei turi sveiką širdį. Kavalieriukams kaip veislei būdingas širdies vožtuvo nesandarumas. Todėl prieš pradėdami intensyviau sportuoti, patikrinkite savo kavalieriuko širdį pas kardiologą.
  • Nerekomenduojama pradėti intensyviai bėgioti kol kavalieriukui nesuėjo 12 mėn. 

Nuotraukoje – Uno Toras Alto Paradas su savo šeimininku Dainiumi. Jie stengiasi nepraleisti nei vienų canicross varžybų 🙂

Taip pat skaitykite
Kodėl tokie brangūs šunys veislynuose?
Kaip rašė vienas komentatorius FB, LT veisėjai išprotėję dėl kainų. Kosmosas kiek jų šunys kainuoja! Tai štai...
Dry Eye Syndrome
Kavalieriaus karaliaus Karolio spanielių ligos: sausų akių sindromas.  Veislynai dažniausiai atlieka veisiamiems šunims DNR tyrimus, kad išvengtų...
Kaip sužinoti, ar jums tikrai reikia šuns?
Vis mintimis grįžtu į šuniukų auginimo džiaugsmus ir rūpesčius. Tomis mintimis ir nutariau pasidalinti po to, kai...