logotipas
Prada (2013 05 23) gyvena su Tomu, Milena ir Emilia Norvegijoje

prada norvegijoje
Pati protingiausia ir savo grožiu visus stebinanti Prada – neeilinis šuo, pasižymi itin geru charakteriu. Net veterinaras stebėjosi ja. Prada labai draugiška vaikams ir maloni kitiems šunims. Rytais žadina mus apipildama bučiniais. Puikiai atlieka komandas, žino ko iš jos tikimės. Mėgstamiausias užsiėmimas – žaidimas prie vandens su pagaliu. Noriai lenda į vandenį, mėgsta ilgus pasivaikščiojimus prie jūros ir pasiplaukiojimą valtimi. Ji nepakeičiama kompanionė žvejyboje. O jos aviganės instinktai labai praverčia darbe. Kas dieną ji suvaro bandą ožkų į tvartą, taip sutrumpindama mums darbo valandas. Svarbiausia, jog to mokinti net nereikėjo. Vos pamačiusi gyvūlius iš kart suprato ką reikia daryti. Įsitikinom, kad vokiečių aviganis – pats ištikimiausias ir protingiausias draugas!

Tomas, 2014

Schio (Čijo) (2010 08 10) gyvena Tauragėje Jurgitos ir Vaido šeimoje.

Schio 2011 07 (3)Čijo labai geras ir protingas šuo. Šiuo metu jam auginam draugę, kelių mėnesių Rugilę. Jei lauke palieku dukrytę, tai pasakau Čijo, kad saugotų. Jis visada atsisėda šalia vežimo ir nesitraukia kol manęs nėra. Taip keista, kad šuo šitaip supranta ko iš jo tikiuosi. Nuosavu kiemu dalinamės su giminėmis. Į kiemą išeina pažaisti giminaitė trijų metų mergaitė. Čijo taip gražiai žaidžia su ja. Jis paima kokį žaislą ir bėgioja, kad mergaitė gaudytų. Leidžiasi pagaunamas, atiduoda jai žaislą ir laukia, kada vėl galės nuo jos bėgti. Kiti šunys to nemoka. Čijukas labai daug kam patinka. Draugai, pažįstami ar praeiviai klausinėja apie jį. Kai paklausia ar jis nepiktas, tai pasakau: kaip auklėsi, toks ir bus. O jis labai geras. Čijo mums – tikras šeimos narys, dar pajuokaujame, kad Rugilės brolis.

Jurgita, 2013

Strada (2010 08 10) gyvena pas Sandrą ir Saulių

Strada Naujavilnietis (1)Mūsų Strada tikras pavyzdys, kad šuo – geriausias žmogaus draugas. Kai grįžtame namo iš darbų, ji mus pasitinka linksma ir visada suranda būdą visus pralinksminti. Atrodo, kad ji supranta mūsų nuotaikas ir ketinimus. Nors Strada gyvena kiemo voljere, į namus įsileidžiame pasidžiaugti kiekvieną vakarą. Jai labai patinka kartu su mumis pavakarieniauti ir pažiūrėti televizorių. O mums taip gera, kai ji padeda savo sunkų šiltą snukutį ant kelių. Tada net žodžių nereikia, užtenka žvilgsnio, kad atleistume visas šuniškas išdaigas ir tuo pačiu atsiprašytume jos už tai, kad kartais pernelyg mažai skiriame dėmesio.

Apie Stradą pasakojama TV laidoje „Mano augintinis“ http://etaplius.lt/mano-augintinis-2013-09-30
Sandra, 2014